3 tips til at gøre dit strømforbrug mindre

Selvom den amerikanske præsident Donald Trump, samt en stor del af de republikanske politikere, vil påstå, at klimaforandringerne er noget som er opdigtet, så viser kolde fakta, det helt modsatte.

Hvis man tager et smut forbi Nasas officielle klima side: Global climate change, så kan det tydeligt ses, at store klimaforandringer finder sted lige nu. Her kan det ses hvordan en stor del af antarktisk er smeltet de sidste 30 år, hvilket har betydet at vandstanden også er steget de sidste par årtier. Og der kan kun findes en skyldig i denne globale opvarmning – og det er mennesket.

Særligt siden industrialiseringen i midten af 1800 tallet, er kloden kun blevet varmere og varmere. Det skyldes bl.a. vores menneskelige aktiviteter som skovbrænding og brænding af fossile brændstoffer. Så uanset hvad politikerne siger, så er det vores egen skyld, at isen smelter på antarktisk, at vandstanden stiger og der sker en øget risiko for udryddelse af visse planter og dyrearter.

Men heldigvis sidder du ikke helt magtesløs. Du kan nemlig være med at forebygge klimaforandringerne og skåne miljøet. Særligt ved at fokusere på, hvordan du mindsker dit strømforbrug. På den måde skåner du miljøet, men også sparer en masse penge. Her er 3 tips til, hvad du kan gøre, for at spare på strømmen.

1. Sluk din PC om natten

Det kan lyde meget simpelt, men det er faktisk de færreste der gør det. Måske er det simpelthen fordi vi danskere er for dovne til at slukke for stikkontakten, før vi går i seng.

Det kan også være fristende at sætte sin computer på vågeblus i løbet af natten, så man skal undgå en lang opstartsfase, når man tænder den om morgenen. Desværre bruger din PC omkring 1-4W, når den er slukket og har strøm tilsluttet. I længden kan dette løbe op i et højt og unødvendigt strømforbrug. Derfor bør du altid slukke for din PC, når du ikke anvender den.

Det er ikke kun din PC, som du burde slukke, når du ikke anvender den. Sluk alt, når du ikke bruger det.

LÆS OGSÅ: Spar på papiret og gør miljøet en tjeneste

2. Brug en solcelle powerbank til at oplade din mobil

Hvis du stadig ikke er blevet bekendt med hvad en solcelle powerbank er, så kan du finde et bredt udvalg af powerbanks opladere her.

Det smarte ved en solcelle powerbank er, at den er meget miljøvenlig. Den fungerer nemlig som en helt almindelig transportabel batteri powerbank, fidusen er bare, at den ikke får strøm via en almindelig stikkontakt, men via solens stråler. Det betyder, at så længe solen skinner på din solcelle powerbank, så vil du have uendelig strøm til din mobil eller tablet.

På den måde bruger du naturlige og gratis midler, for at få strøm til dine enheder. Det er både smart, billigt og miljøvenlig.

Desværre er det ikke altid at solen skinner i Danmark, derfor er power opladeren kun primært praktisk i sommermånederne.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du bruge powerbanks

3. Brug LED pærer

Du har måske allerede hørt det før, men der er noget om snakken. For du kan udover at skåne miljøet, så du også spare en masse penge ved at skifte dine glødepære ud med en LED-pærer.

Du kan spare mere end 500 kroner ved at lave sådan en udskiftning. Besparelsen kommer primært på grund af et meget lavere strømforbrug.

Selvom LED-pærerne kan være dyre at købe, så vil de betale sig hjem i længden. Denne udskiftning er ofte en af de helt store og effektive besparelser, som man kan lave, hvis man vil spare på elregningen.

Skriv et svar