Elektronisk papirdispenser: fornuftigt eller unødvendigt?

Du kender dem sikkert, de elektroniske papirdispensere, som særligt har vundet indpas på offentlige toiletter igennem de sidste år. Hygiejnen er i top, og de virker da også efter hensigten. Dine hænder bliver tørre, og papirforbruget minimeres, da du kun får ét stykke papir af gangen. Men er der kun positive sider ved de elektroniske papirdispensere?

Dine dispensere kræver batteri

Elektroniske papirdispensere, kører typisk på batterier. Dette er isoleret set ret praktisk, da man herved undgår at skulle trække kabler til papirdispenserne, hvilket ellers ville blive en dyr fornøjelse i mange tilfælde. Ulempen er selvfølgelig, at der løbende skal købes og udskiftes batterier, hvilket både tager tid, koster penge, samt er med til at belaste miljøet. Har du en enkelt eller to dispensere til håndklæderuller, går det sikkert nok, men har du et tocifret dispensere sat op, er sagen ofte en anden. I løbet af dispenserens løbetid, skal der nemlig i så fald bruges mange batterier, foruden at der går manpower, til at kontrollere batteriniveau samt udskifte batterierne efter behov.

Lad os derfor for en god ordens skyld, se på de fordele, som man får med elektroniske papirdispensere. Når fordelene er klarlagt, kan vi nemlig se om der findes almindelige papirdispensere som er lige så gode.

Fordele ved elektroniske håndklædedispensere

    • God hygiejne. Brugere er kun i kontakt med det papir som vedkommende selv benytter.
    • Mindsket forbrug. Arkene dispenseres stykvist, hvilket gør at ikke blot bruger løs, som det er kendetegnet ved eksempelvis C-fold håndklædeark, eller centrefeed-ruller.
    • Nem påfyldning, og mulighed for genopfyldning undervejs (på visse modeller)

Skriv et svar