Her er de bedste TV i 2017

Hvis du skal til at købe nyt TV, så ved du sikkert, hvor forvirrende det kan være, fordi markedet er så stort. Den gode nyhed er dog, at du er ikke den eneste, der finder det uoverskueligt.

For ikke mere end små 50 år siden fandtes der én fjernsynskanal i Danmark, der blev ikke sendt udsendelser hele dagen, og skærmene viste kun sort/hvid.

Der er dog sket virkelig meget indenfor området, og i dag har de fleste fjernsyn så mange forskellige funktioner, at det kan være svært at finde rundt i dem, der findes så mange forskellige fjernsynskanaler, at det kan være helt umuligt at vælge i mellem dem.

Sort og hvid fjernsyn er også noget, der hører fortiden til, og nu konkurrerer de forskellige mærker om hvem, der har det bedste og skarpeste billede, hvilket oftest er, hvad et TV bliver solgt på.

Fordi fjernsyn har så mange forskellige funktioner, er der også mange ting, man skal tage stilling til og være opmærksom på, når man skal til at købe nyt TV.

LÆS OGSÅ Powerbank anmeldelse 

Det vigtigste at tage stilling til

Laver man research på det TV, man kan tænke sig, får man smidt rigtig meget information i hovedet, og medmindre man er ekspert inden for området, kan det være helt umuligt at finde ud af, hvad det alt sammen betyder, samt hvorfor og om det overhovedet er vigtigt og relevant for dig.

Som udgangspunkt er der dog kun 4 ting, du virkelig skal ligge mærke til, og som tæller for alvor, når du skal investere i et nyt TV, og det er:

  • Billedet
  • Lyden
  • Nødvendige funktioner og tilslutninger
  • Adgang til Tv-kanaler

Billedet og lyden er det allervigtigste, men hvis man har lyst, kan man gå mere i dybden for at finde informationer med hensyn til de øvrige funktioner.

Billedet

Billedet er nok det vigtigste ved et fjernsyn, og er man tilfreds med dette, kan man ikke gå alt for galt i byen. Der er dog tre forskellige former for typer af skærmer, og med alle tre får man en bestemt oplevelse, så det er helt op til en selv, hvad man foretrækker. De tre typer hedder henholdsvis LED-skærme, Ultra-HD og OLED-TV.

LED står for Light Emiting Diode, men på dansk kender vi det blot som en lysdiode. LED-skærme findes til fjernsyn, men er dog ikke beregnede til fladskærme, fordi lysdioderne er for store til at skabe et detaljeret billede, og fordi de ikke kan gengive alle farvenuancer. Fordelene er dog, at LED-skærme ofte er meget slanke, og har et lavt energiforbrug.

Ultra-HD kaldes også for UHD eller 4K. Full HD har et billede med 1920×1080 pixels, og Ultra-HD har 4 gange flere pixels end dette. Man får derfor et virkeligt skarpt billede med smukke detaljer og farver.

OLED-TV er meget nye på markedet, og udbuddet er derfor ikke så stort endnu. OLED-TV er spækket med billedteknologi for at skabe det bedst mulige billede, og har blandt andet 4k-opløsning og HDR (High Dynamic Range), hvilket giver et imponerende skarpt billede. Lige pt. er LG bedst inden for OLED-TV. Nogle af modellerne er følgende:

  • LG 55” OLED55B7V
  • LG 65” OLED65B7V
  • LG 65” OLED65E7N

Lyd

Når billedet er på plads, skal der tages stilling til lyden. Lyden er altafgørende for din oplevelse af tv, film og serier. Der er intet så irriterende som dårlig lyd, når man ser en film, og fjernsyn er i dag ofte så tynde, at der ikke er plads til store avancerede højtalere.

Det kan derfor være en god idé at tilkøbe højtalere, så man får den bedst mulige lydoplevelse.

LÆS OGSÅ Hvor finder du det billigste iPhone udstyr

Hvilket TV skal jeg så vælge?

Hvilket TV man skal vælge kommer helt an på dig som person, og hvad du foretrækker, men vil du have det bedst mulige TV, og er villig til at betale prisen, skal du gå efter et LG OLED TV eller Sony A1. OLED TV er som sagt nye på markedet, hvilket også betyder, at prisen er ret høj, men priserne ændrer sig konstant efterhånden som flere og flere producenter kommer med OLED TV.

Mange fjernsyn kan findes til en udmærket pris, men kan dog godt blive ret dyre til tider, og har du ikke lige pt råd til et nyt TV, men skal have udskiftet det, du har nu, kan du eventuelt tage et online lån.