Hvad Black Friday lærer os år efter år

Igen i år har vi haft forbrugerfest i forbindelse med den årlige “Black Friday”, som de danske butikker med glæde har importeret fra USA.

Og igen i år stod vi danskere i kø til de gode tilbud, som butikkerne kastede ned over os. Selv om de fleste dog kun kørte med tilbud på omkring 20 %, som du også kunne finde på mange andre tidspunkter af året.

Det er ret sjældent, at vi rent faktisk ser, at de danske butikker og webshops gør det “helt rigtigt” med 50 % rabat eller derover.

Men dette er faktisk ikke engang det værste ved Black Friday. Det er at vi år efter år bliver mindet om vores overforbrug på denne klode.  Alle de indkøb af nye produkter, som vi “bare har brug for”!

Dette tærer på klodens ressourcer, som naturligvis er begrænsede, men Black Friday er ingen hjælp her. Vi køber og køber bare – fordi det er billigere.

Brugt IT udstyr

Nogle af dem, der rent faktisk prøver at kæmpe imod dette overforbrug er virksomheden “Brugt IT-udstyr“. De køber og fixer brugte computere og andet, så det kan blive brugt igen.

I stedet for at smide elektronik, der virker, ud – så arbejder denne virksomhed for at genanvende nogle af alle de ting, som vi til dagligt anser som “skrald”.

Dette giver både jorden et pusterum, men samtidig også deres kunder som får velfungerende ting til meget billigere priser.

Vi vil gerne hylde denne virksomhed i dag på grund af deres flotte præstationer, som vi i den grad støtter.

Vi bør alle gå lidt mere op i at være sparsommelige og genbruge ting, selv om deres bedste tid er bag dem. Det er i hvert fald en lektie, som vi – her på redaktionen – vil tage med os i fremtiden.

Vi håber, at du vil være med – kun sammen kan vi gøre en forskel!