Internet of Things: En ny mulighed for elektrikerbranchen

Internet of Things – kaldes også IoT i forkortet version – har længe været under opsejling, og de danske husstande er så småt ved at tage Internet of Things til sig.

Internet of Things er som taget ud fra en science fiction-novelle fra 60’erne, men konceptet vil for altid ændre den måde vores hverdag fungerer på.

SPONSORERET INDHOLD

Internet of Things samler alt i et fælles netværk

Internet of Things handler om, at alle digitale enheder i for eksempel et hus bliver forbundet, så de sammen kan indsamle og dele data og kommunikere med hinanden blot ved hjælp af internetforbindelse. Et eksempel kunne være, at du forbinder dit køleskab med din smartphone, så de to enheder kan ”tale” til hinanden.

Hvad er Internet of Things godt for?

Formålet med Internet of Things er, at det fælles netværk skal gøre livet nemmere for os. Forestil dig, at du løber tør for mælk. Dit intelligente køleskab vil lægge mærke til, at din mælkebeholdning er lav, og køleskabet vil derefter bestille mere mælk via din konto hos en online dagligvarebutik.

Dine data kan ikke kun bruges til at sikre, at dit køleskab altid er fyldt. De kan også bruges i forbindelse med overvågning af drift, så din el-leverandør kan gribe ind, hvis det for eksempel ser ud til, at dine systemer bruger alt for mange ressourcer.

Nye teknologier kræver nye arbejdsmetoder

Fremkomsten af Internet of Things betyder ikke kun, at vi som forbrugere skal vænne os til at føre vores liv på en anden måde. For elektrikerbranchen er Internet of Things en oplagt mulighed, hvor de med deres ekspertise om installation af el-systemer og elektriske apparater kan få en fod ind i det nye marked.

Men for at kunne gøre det, må de også vænne sig til nye teknologier og nye måder at udføre deres arbejde på.

Hvor elektrikere før i tiden arbejdede med installation af kontakter og lys, skal de nu forholde sig til at arbejde med moderne it-løsninger, som måske kræver yderligere finesse i forhold til vedligeholdelse. Gode elektrikere er nemme at finde, læs mere her, hvis du leder efter en dygtig elektriker i Odenseområdet.

Men gode elektrikere, der også kan finde ud af at installere og vedligeholde det allernyeste it og teknik, kan være knap så nemme at finde.

Vil elektrikerne kræve deres del af Internet of Things-markedet, må de lære, hvordan de forskellige elektriske enheder taler til hinanden, og hvordan de digitale husholdningsapparater er forbundet til hinanden og til det overordnede styresystem.

Det kan være nok så nemt at installere lys og opsætte netværket, som skal fungere som pulserende kredsløb. Men det kan være knap så nemt at få det hele til at spille sammen og så endda på en effektiv måde.

Producenterne har også et ansvar

Her må producenterne også komme ind i billedet og sørge for, at de kan leve op til de krav og forventninger, som forbrugere og samarbejdspartnere stiller til dem.

Producenterne af de digitale it-løsninger må derfor afsætte ressourcer og dedikation til, at der bliver taget hånd om de problemer, som kan opstå, når mennesker møder nye teknologier.

Selv om Internet of Things endnu ikke er blevet en dagligdagsting på lige fod med altid tilgængelig wi-fi og intelligente smartphones, kan det forventes at konceptet ikke kun kommer til ændre livet for forbrugerne – det kommer også til at ændre markedet og mange brancher.