Quality control reducerer madaffald i fødevareindustrien

Hvert år bliver der smidt mere end 530.000 tons spiseligt mad i Danmark. En del af dette madspild sker på danske restauranter og i de danske hjem, men den helt store synder er faktisk fødevareproducenterne i Danmark. Det er her, at det helt store spild finder sted.

SPONSORERET INDHOLD

Der er dog en god nyhed. Dette enorme madspild kunne have været undgået til glæde for både fødevareproducenternes bundlinje og miljøet. Løsningen hedder Quality Control.

Quality Control systemer GIVER FØDEVARERPRODUCENTER KLARE FORDELE

Frem for alt sikrer Quality Control Systemer, at der sker færre fejl og kvaliteten af fødevareproduktionen forøges i den sammenhæng. Der er dog også en lang række andre fordele.

Konkurrencedygtighed og loyalitet

Et Quality Control System gør dig frem for alt mere konkurrencedygtig, fordi disse systemer vil adskille fårene fra bukkene, og du vil derfor stå stærkere end dine konkurrenter, som ikke har denne kvalitetssikring. Det vil du, fordi Quality Control Systemer sikrer færre fejl i leverancer, højere kvalitet i dit produkt og et mere stabilt output.

Dette vil give dine kunder flere grunde til at være loyale for dig og din service, fordi de nu har en endnu mere stabil leverandør, som sikrer, at de får endnu mere tilfredse kunder.

Automatisering af produktion

Derudover vil en klar fordel være, at du vil opleve en strømlining af produktion. Et Quality Control System vil sikre færre fejl, som samtidig også vil blive løst hurtigere. Det er fordi, at systemet kan identificere fejlmeldinger selv. Udover dette, så løses den automatiske fejlfinding hurtigere end manuel arbejdskraft kan. Det betyder samtidigt, at du også forskånet af de menneskelige fejl, som ofte hænger sammen med manuelle fejlrettelser.

Slip for visse omkostninger

I forbindelse med den ovenstående automatisering, så vil der ligge en konkret besparing ved at overgå til et Quality Control System. Nu skal du nemlig bruge færre af de omkostningstunge mandetimer til at kontrollere og fejlfinde i produktionen. Nu kan du i stedet anvende den arbejdskraft andre steder, hvor den giver mere værdi.

SE OGSÅ 3 tips til at gøre dit strømforbrug mindre

Hvilke Quality Control Systemer er på markedet

Der er ikke så mange Quality Control Systemer til fødevarebranchen, da det er et nichemarked. Der er dog alligevel nogle kompetente systemer derude. Et af dem er lavet af den danske virksomhed TriVision, og deres system kan fremhæves for deres stabilitet og deres brugervenlighed.

TriVision løser opgaver i hele Europa, og de oplever god vækst. De lykkes nemlig med at holde på deres tilfredse kunder, og samtidig skaber de ny forretning til deres Quality Control Systemer.

SE OGSÅ Her er de dyreste mobiler i Danmark

Er et Quality Control System det rigtige valg til din fødevarevirksomhed?

Alle virksomheder befinder sig en unik situation, og det er ikke altid et klart valg. Dog kan du guide dig selv et stykke af vejen via disse spørgsmål:

  • Hvor stort er madspildet i din virksomhed?
  • Skyldes dette madspild menneskelige fejl?
  • Hvad koster dette virksomheden på bundlinjen årligt?
  • Vil produktionen kunne optimeres væsentligt med et Quality Control System?
  • Hvordan vil din virksomheds bundlinje se ud, hvis du kunne reducere dette madspild?

Svarene på disse spørgsmål vil kunne åbne denne overvejelse for dig og måske give dig bedre afklaring på, om et Quality Control System vil være en meningsfuld investering for din virksomhed.