Sådan finder du den rette PC for dig

Der er mange ting man skal have styr på, når man skal udskifte computeren, og det er de færreste af os efterhånden, som har styr på hvad forskellen er på ram, harddisk osv. Udviklingen går hurtigere og hurtigere, og hvad der var smart sidste år er pludselig ikke hurtigt nok længere.

Vi har samlet et par af de ting ud bør holde øje med, når du skal købe en ny computer, så det skulle være lidt lettere at finde den rigtige model.

LÆS OGSÅ 3 tips til at gøre dit strømforbrug mindre

Find ud af hvad dit behov er

Først er det vigtigt at gøre sig klart, hvad man skal bruge computeren til. Mange af os skal blot bruge den til tekstbehandlingsprogrammer som fx. Word, Excel og Powerpoint, og så er det ikke så afgørende hvad der ligger under hjelmen, når bare den kører stabilt og sikkert.

Skal ud derimod bruge den til tungere databehandling som fx. Ingeniørstudiet, så vil det være vigtigt at få noget mere processorkraft, samtidig med at den ikke må have for få ram.

Det kan også være du skal bruge den til at spille computerspil, og så kommer grafikkortet også på tale, som en af de elementer, der kan være med til at gøre en stor forskel.

LÆS OGSÅ Powerbank anmeldelse

Computer til studiebrug og almindelig brug

Skal du blot bruge computeren til skolearbejde, og til at browse på nettet, se en film i ny og næ osv, så behøver du som udgangspunkt ikke være så opmærksom på hvor hurtig den er.

Vil du gerne gemme mange film og billeder på den er det dog en god ide, at sørge for at den har en fornuftig størrelse harddisk. I dag vil fleste nok mene at 500 GB er en fornuftig størrelse, og du behøver ikke solidstate drive (SSD).

SSD harddissk er en meget hurtig type harddisk som fungerer meget hurtigt, og det kan være en fordel hvis du vil have en meget hurtig computer, men det er en type harddisk, som er noget dyrere end den mere klassiske harddisk, som du stadig kan få i mange computere.

Ram er en anden ting, som har indvirkning på hvor hurtigt din maskine fungerer. Jo flere ram, jo flere opgaver kan computeren klare samtidig. Er du typen, som er glad for at have 20 faner åbent samtidig med at du hører musik og har mange andre programmer kørende, så er det en god ide at have godt med ram.

Mange nye maskiner har 8 GB ram i dag, men mindre kan også klare det, 4 GB ram kan sagtens klare en del programmer samtidig.