Spar batterierne væk

Ud fra ovenstående, kan vi se at de primære to fordele ved elektroniske dispensere, er at papiret er i et lukket system, samt at man reducerer papirforbruget.

Disse to fordele, kan du dog sagtens få ved valget af andre dispensere, som ikke bruger batterier eller strøm. Kan du undvære gadget effekten af en elektronisk dispenser, har du derfor muligheden for at spare batterierne væk, hvilket både er fornuftigt set med økonomi- og miljøbriller.

Du kan selvfølgelig vælge en helt almindelig dispenser til forstandsede ark – det som også er kendt som håndklædeark. Dette er den traditionelle løsning, som du sikkert kender i forvejen. Her er det eneste som du skal være opmærksom på, at undgå håndklædeark i C-fold. I stedet skal du købe såkaldte interfoldede håndklædeark, som ligger flettet ind i hinanden. Håndklædeark med V-fold, ”one stop” samt ”non stop” foldning, er ligeledes foldede ind i hinanden, således at brugeren kun får ét stykke papir ad gangen.

LÆS OGSÅ: Sådan får du det rette mediecenter

En langt bedre løsning, kan dog være at vælge en mekanisk dispenser til håndklæderuller. Disse dispensere ligner meget de elektroniske dispensere, da den eneste forskel her er at brugeren trækker papiret til sig, frem for at rive det enkelte stykke papir over, som han eller hun er vant til med de elektriske dispensere.

LÆS OGSÅ: Fremtidens babyalarm er uden batterier

Fordelene er helt de samme. Papiret er ligeledes i et lukket system, og forbruget minimeres. Dispenserne er intuitive at bruge, og er ikke mindst billige i drift. Alle store producenter, herunder Tork/SCA, Papernet og Katrin fører disse dispensere.

Skriv et svar