Tesla vil løse energikrise med verdens største miljøvenlige batteri

Den amerikansk-canadiske mange-milliardær Elon Musk, administrerende direktør af Tesla, bebuder at virksomheden vil bygge verdens største miljøvenlige batteri.

Et projekt der skal sættes i gang og aktiveres inden for den nærmeste fremtid. Byggeriet skal foregå i den sydlige del af Australien (South Australia) der har været ramt hårdt af strømafbrydelser.

Delstatens 1,7 millioner indbyggere har haft problemer med, at få strøm og energi. Energiproblemet har samtidig fået priserne på strømmen til at stige enormt i regionen.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Zagg Pocket Keyboard

Dette problem skal ifølge Tesla og Musk nu laves om på. Elon Musk fremstår med en klar vision om, at batteriet, der skal kunne forsyne mere end 30.000 hjem med elektricitet og strøm, står klar maksimalt 100 dage efter kontrakten er underskrevet.

Overholdes tidsplanen ikke er batteriet gratis. Hele 129 megawatt-timer vil Teslas rekordbatteri indeholde, hvilket er langt mere end et normalt batteri der i gennemsnit indeholder 150 watt-timer.

Elon Musk vurderer, at Tesla kommer til at hoste op med 50 millioner dollar eller mere hvis tidsplanen overskrides. Tesla har allieret sig med det franske selskab Neoen. Franskmændene er eksperter i vedvarende energi og skal derfor være tovholdere på vindenergien.

LÆS OGSÅ: Powerbank anmeldelse

Elon Musk og Tesla er i vækst og har kunnet fremvise et regnskab i plus for årets første 3 måneder hvor der bl.a. er blevet produceret mere end 25.000 elbiler.

Dette er en stigning på 69% siden 2016. Ikke siden 2010 har Tesla haft så mange ordrer lyder det fra Musk. Kontrakten ventes, at blive underskrevet inden for en uge. Bliver dette gjort, står Tesla over for 100 intensive dage skal kaste verdens største miljøvenlige batteri af sig.

Australierne kan dermed se frem til, at få løst strøm- og energiproblemet inden for overskuelig fremtid. Lukning af kulkraftværker, er i øvrigt grunden til problemerne, angående strøm og energi i delstaten South Australia.

Skriv et svar